írta: 2020 január 15., Szerda – Strasbourg Lektorált változat Az EUSZ 7. cikkének (1) bekezdése szerinti, folyamatban lévő meghallgatások Magyarországról (vita) István Ujhelyi (S&D), írásban. –

Annak, hogy csak írásos formában rögzítem álláspontomat a magyarországi jogállamiságról szóló vitában, egyértelmű oka van: jelezni akartam, hogy a 7-es cikkely alapján indított eljárás lassú és körülményes, az újabb parlamenti vita pedig újdonságot nem hoz, csak ismételt színpadot szolgáltat az illiberális Európa-ellenességnek. Eredménynek tartom, hogy a végső parlamenti állásfoglalás – tiltakozásommal összhangban – érdemi kritikát fogalmaz meg a 7-es cikkelyes eljárás eredménytelenségével kapcsolatban.

Fontos azonban továbbra is rámutatni, hogy az Európai Parlament másfél évvel ezelőtt kétharmados többséggel fogadta el azt az állásfoglalást, amely megállapította, hogy Magyarországon fennáll a veszélye az uniós értékek súlyos és rendszerszintű sérülésének. Az Unió intézményei azóta csak forró krumpliként dobálják az ügyet. Annak idején kevesen voltak nálam elszántabbak és harciasabbak, amikor az Európai Parlament által elfogadott – és általam is megszavazott – jogállamisági jelentés mellett érvelni kellett. Nem volt olyan fideszes és habzó szájjal hazaárulózó közeg, ahova nem mentem volna el és ne szembesítettem volna a hangoskodókat a parlamenti dokumentumban rögzített tételek igazságával. Ebben még az sem tántorított el, amikor fenyegetően felakasztottak egy engem ábrázoló bábut egy fára. Álláspontom nem változott, most is megszavaznám az Orbán-kormány bűneit rögzítő jelentést. Az újabb kirakati vita helyett azonban az eljárás érdemi folytatására és az Orbán-kormánnyal szembeni konklúziók levonására van végre szükség.
Utolsó frissítés: 2020. április 8.

írta; 2020 május 14., Csütörtök – Brüsszel Lektorált változat Vészhelyzeti kormányzás Magyarországon és annak hatása a jogállamiságra és az alapvető jogokra (a vita folytatása) István Ujhelyi (S&D), írásban. – Magyar képviselőként és hazafiként végtelenül szomorú vagyok, hogy ismét a magyar kormány politikája van napirenden. Magyarország ennél többet érdemel. Nézzük a valóságot! Az MSZP online felületén elindította a „Diktatúra-figyelő” alkalmazást, amely sorra veszi azokat a túlkapásokat, amelyeket a Fidesz végez a koronavírus elleni védekezés mögé bújva. Van belőle számtalan. Az elmúlt napokban például „rémhírterjesztés” miatt több embert előállítottak a rendőrök, mert közösségi oldalaikon kritizálták a kormány járványkezelését.
A Fidesz erkölcstelenségét bizonyítja az is, ahogy a járványt az ellenzéki polgármesterekkel való leszámolásra használja: a napokban nyújtották be azt – a veszélyhelyzetre hivatkozó – javaslatot, amely adóbevételeket és jogosítványokat vesz el a kormány által kiválasztott (ellenzéki) önkormányzatoktól és adja oda azt a fideszes vezetésű megyei önkormányzatoknak. Végtelenül gyalázatos, hogy a magyar kormány még ezt a járványhelyzetet is politikai bosszúra és zsákmányszerzésre használja fel.

Most, amikor a következő hétéves költségvetésről is döntünk majd, fel kell merülnie a kérdésnek: hogyan lehet szankcionálni egy EU-ellenes tagállami kormányt anélkül, hogy az országot, vagy a polgárait bármilyen kár érné. Javaslom, hogy kössük az uniós források kifizetését az Európai Ügyészséghez való csatlakozáshoz! Amíg Orbán erre nem hajlandó, ne dönthessen az európai források elosztásáról! Bírálják el független brüsszeli döntéshozók a pályázatokat! Ne hizlalhassa tovább EU-forrásokból oligarcháit és a lopakodó diktatúráját!

Viták: 2019 december 17., Kedd – Strasbourg Lektorált változat Az EU pénzügyi érdekeinek védelmét érintő összeférhetetlenség és korrupció a tagállamokban (vita)
István Ujhelyi (S&D), írásban. –

Lánczi András, az Orbán-kormány és a Fidesz – súlyos közpénzekkel támogatott és abból fenntartott – hátországát jelentő Századvég Alapítvány elnöke meglehetősen őszinte elszólást engedett meg magának egy korábbi interjújában, amit egy szintén közpénzekkel kitömött kormánypárti napilapnak adott. A főtanácsadó úgy fogalmazott: „amit korrupciónak neveznek, az gyakorlatilag a Fidesz legfőbb politikája”. Ennél egyszerűbben, őszintébben és hitelesebben nem lehet összefoglalni mindazt, ami Magyarországon zajlik.
Utolsó frissítés: 2020. február 20.

Miközben Lánczi András ezt mondta:

Ha már a választások szóba kerültek: az már világosan látszik, hogy az ellenzék egyik fő csapásiránya az állítólagos korrupcióra való hivatkozás lesz. Hogyan lehet ez ellen védekezni?

Vajon korrupció volt az 1948 utáni kommunista államosítás vagy az 1989 utáni rendszerváltás privatizációja? Amit korrupciónak neveznek, az gyakorlatilag a Fidesz legfőbb politikája. Ezen azt értem, hogy olyan célokat tűzött ki a kormány, mint a hazai vállalkozói réteg kialakítása, az erős Magyarország pilléreinek a kiépítése vidéken vagy az iparban. Például minden külföldit, aki termelő beruházást valósít meg, tárt karokkal várunk. Erre mondják azt, hogy »de hát ez maga a korrupció!«. Ez politikai nézőpont, itt valójában a korrupció szó mitikussá tételéről van szó. – Teljes cikk ITT A KORRUPCIÓ BIZONYÍTÉKA PEDIG ITT.

Vélemény:

a bejegyzések véleményezése: / és ha már MSZP-től korrupcióról van szó /

…….Nem volt olyan fideszes és habzó szájjal haza-árulózó közeg, ahova nem mentem volna el és ne szembesítettem volna a hangoskodókat a parlamenti dokumentumban rögzített tételek igazságával.CSAKHOGY!

Azzal …. a parlamenti dokumentumban rögzített tételek igazságával.…. amelyiknek a megszavazása óta (mint új alapjogi norma) tudjuk, hogy egy demokratikusnak szajkózott szavazáson a tartózkodás az nem számít bele a szavazók létszámába és ahol a tartózkodás NEM -nek számít!

KATT A SZÖVEGRE: A kétharmados többség végül azért jöhetett össze, mert:
OPSSSS: -ÚJ SZABÁLY!!   a tartózkodás (48-an tettek így) nem számított leadott szavazatnak (ha ez nincs így, nincs meg a kétharmad sem, vagyis: a jelentés elbukik)

Miközben a szavazás nem a leadott szavazatok formai alakjához van kötve jogilag, hanem a jelenlévők létszámához! És ha így van, márpedig így van akkor a leadott igen szavazatok aránya nem éri el a Sargentini jelentés elfogadáshoz előírt kétharmados többséget ami azt jelenti, hogy a jelenlévők kétharmadának igen szavazata kellett volna hogy a javaslat átmenjen.


A BLOG ÍRÓJA MEGJÓSOLJA:

Hiába áll össze az ellenzék, mert szavazóink szerint a következő országgyűlési választáson 2022-ben szembesülni kell majd azzal, hogy azok akik az össz szavazati jogosultsággal rendelkezők közül (kb,1 millióan) nem mennek el szavazni az azt fogja jelenteni, ((a hallgatás beleegyezés alapon) a római jog alapján; „Qui tacet, consentire videtur.” (Reg. iuris 43)), hogy azok egyetértenek a jelenlegi kormánypárttal és Orbán Viktorral és az életbe nem lesz kormányváló többsége az ellenzéknek mert az otthon maradók mindig a változatlanság passzív megnyilvánulásának számítanak majd.

Vagy mivel a Magyar ellenzéki szavazók nem emelték fel az inkorrekt és a jogállamiság szabályát súlyosan sértő szavazási módszer ellen a hangjukat ezért a Magyar Alkotmány szavazásra vonatkozó szabályozását UNIO -ban elfogadottra kell változtatni és akkor UNIO konform lesz a szavazási szabályozás ami szerint lásd ITT A tartózkodás NEM -nek számít (ez ám a demokrácia és a jogállamiság meg az unio-s értékek) ezért ha a kiírt 2022-es parlamenti választásokra a szavazásra jogosultak közül a szavazásra nem elmenő állampolgárokat tartózkodónak kell minősíteni és mivel a minősített többségre vonatkozó Unió-s szabály az, hogy a tartózkodás nem nek számít, így marad a kormányzó pártoknál a többség (és a kormánynál) mert nyilvánvaló ha tartózkodik a szavazástól és nem megy el a polgár szavazni akkor NEM AKAR KORMÁNYVÁLTÁST – az jó neki ami és aki van. Kíváncsiak a szavazók és a nem szavazók, hogy – ezt, hogy védi ki és interpretálja az ellenzék majd az unióban? … továbbá,

……. Magyar képviselőként és hazafiként…..ből.. a hazafi /önfényező/ jelző- kis magyarázatra szorul! A Wikipédia egyik definíciója szerint ; A hazafiság a szülőföld, a nemzet tagjai, őseink, és kultúránk iránt érzett pozitív érzelmek összessége. Azok szeretete, tisztelete, azokhoz való hűség, ragaszkodás és hajlandóság szolgálatukra. A hazafiság tettekben való megmutatkozása, hogy saját érdekeink mellőzésével is képesek vagyunk önzetlenül és odaadóan a haza iránti kötelességeinket teljesíteni, közösséget vállalni a nemzet többi tagjával, a közös hagyományokat az utódok számára is megőrizni, valamint biztosítani számukra a közös jövőt. A közösségvállalás alapja lehet a vérrokonság, a megegyező érzések és gondolkodásmódok, a közös szokások, nyelv, történelem és erkölcs. A tudatos hazafiság minden nemzet sajátja, tehát soha sem válhat idejét múlttá vagy elavulttá. …… MIKORTÓL HAZAFI UJHELYI ISTVÁN? 2006-tól amikor a kormányzó pártja köztük Ujhelyi is, elfordította a fejét amikor a pártja által delegált Miniszterelnökük és pártelnökük Gyurcsány Ferenc – belügy-minisztere rázavarta a jelvény nélküli rendőröket a békésen demonstráló honfitársaira és ezzel mint egy soviniszta diktátor embereket nyomoríttatott meg és több ezer ember súlyosan és maradandóan megsérült vagy megrokkant? vagy amikor 2008-ban az ország aminek a hazafijának nevezi magát az éppen a totális csőd szélére került a saját pártjában lévő oligarchák és az akkori miniszterelnök és miniszterek és a sleppje hathatós közreműködése miatt, akkor nem volt aggodalom az elvesztett munkahelyek, a nyomorgók, és öngyilkosságba menekülők miatt? vagy akkor amikor 2.700.000.-millió honfitársa akaratából demokratikusan megválasztott Orbán Viktort és kormányát az európai politikusok és nagy nyilvánossága előtt – illiberális Európa-ellenességnek nevez? – EZ ÁM A HAZAFISÁG! vagy amikor az ellenzéki padtársai TOLVAJNAK nevezik a hazája miniszterelnökét de konkrét bizonylatékkal, vagy független bírósági ítélettel nem állnak elő ! EZ ÁM A HAZAFISÁG! a kétharmados szavazások elvét a Magyar Alkotmány rögzíti, vagy a parlament teljes létszáma vagy a jelenlévők többsége. Ha azt vesszük, hogy a Magyar nemzetiségű képviselők milyen arányban szavaztak ott is vesztett volna Sargentini és a magyar ellenzék de hazafiasan elfordították a fejüket amikor a liberális többségű parlament antidemokratikus módon megváltoztatta a szavazás szabályait a maga javára.

A három ide hivatkozott Ujhelyi István -MSZP-DK hozzászólás kizárólag az a frusztrált és gyerekes kapaszkodás egy másik valakibe, vagy valamibe akitől a megoldást várja valaki…. a saját víziójára, hogy a nettó hazugságokat, és bizonyíték nélküli tényként történő állításokat már ne is említsem – és hát ide kell hivatkozzam Lackner videót aki Ujhelyi Pártársa az MSZP -ben. EZ A KÉZZELFOGHATÓ BIZONYÍTÉK, ÉS NAGY VALÓSZÍNŰSÉGGEL EZ MEGY MINDEN ELLENZÉKI ÖNKORMÁNYZATBAN !VIDEÓ ITT. 2020 09 25.

szerk:/ DOMINO/ – minden jog fenntartva,

az oldal teljes másolásához nem járulok hozzá, részletek másolása esetén kifejezetten az oldal url -hivatkozása szükséges

Tetszett ez a cikk?

You may also like

error: Content is protected !!