Avagy tudja-e egy vagy több újságíró a saját írását értelmezni?

Mint ismerjük, a volt indexes újságírók esetünkben (tanult emberek) egzisztenciális és szakmai öngyilkosságot elkövetve egyszerre álltak fel a kényelmes és jól fizető munkahelyükön az INDEX szerkesztőségében.

/Most az nem a Blog témája, hogy egyébként szánalmas módon több ellenzéki képviselő még az EU parlamentjében is felszólalt ez ügyben és szokás szerint Orbánozott. /szerk.

E blog megírására az késztetett, hogy a beharangozott újrakezdésről akartam információt kapni és feltévedtem ismét a TELEX kunyerálós weboldalára. A “most már tényleg független” kérdését már egy másik blogban körüljártam, de most ismét meg akadt valamin a szemem.

Az oldal közepe felé ezt a szöveget találtam:

Szeretnénk egy nagy, független, sokszínű hírportált, mert őszintén hiszünk abban, hogy – az olvasók szabad döntéseihez – korrekt, pártatlan hírek szükségesek, és ma Magyarországon nagy elérésű és nagy hatású újságra van szükség.

Mit jelenthet az, hogy – az olvasók szabad döntéseihez?

Egy tollforgató aki minimum érettségivel rendelkezik és független, korrekt, pártatlan, jelzőkre alapítva újságírásra adja a fejét – mit akar az olvasói szabad döntésén befolyásolni? Ha már a cikkeivel a döntésemet akarja segíteni akkor befolyásol. Ha az olvasók szabad döntéséhez akar újságot írni akkor nem csak az ellenzéket kell verbálisan és grafikusan simogassa hanem a kormány pártokat és Orbán Viktort is! Mert ha nem akkor a független, a korrekt, és a pártatlan, jelzők csak üres tartalom és belbecs nélküli jelzőszavak maradnak.

És akkor ennek fényében teljesen adekvát a kérdés, a páratlan és független újságíró olvasói melyik részének a döntését és miben való döntését szeretné segíteni?

Ha az olvasók szabad döntését akarja írásaival és újságjával elősegíteni akkor nem értem miért kell ehhez, függetlennek lenni(mitől független?) Miben akar korrekt lenni?(kivel vagy miben?) és miben akar pártatlan lenni?(kivel szemben pártatlan? (az olvasóval?) Persze a kérdések költőiek, hiszen mindannyian tapasztaltuk, hogy ellenzéki pártok (független) megrendelésére íródtak az elmúlt évek cikkei a volt munkahelyükön. Több politikus is nyilatkozta, hogy természetesen napi kapcsolatban voltam, voltunk a főszerkesztővel. Innentől pedig már egészen nehéz a független újságírást elképzelni, mert ha valóban a szakmai függetlenségét szem előtt tartja bármelyik a most felállt újságírók közül akkor a cikkeik írásánál az alapvető újságírói etikett szabályai szerint “hallgattassék meg a másik fél is” alapon vagy úgy írja meg a cikkeit hogy megkérdezi a másik felet is és annak válaszát is közli, vagy visszautasítja a főszerkesztő ez irányú utasítását és szóvá teszi hogy ha így utasításra és “egyoldalúsítva” íratják meg vele a cikket akkor inkább felmond. NEM EZT TETTE!

Hogy mi történhetett? Hogyan kell ezt elképzelni?

Véleményem szerint egy ellenzéki politikus (tudjuk ki és honnan mert bevallotta) felhívta a főszerkesztőt (tudjuk kit) egy “téma” ajánlattal, talán még szamárvezetőt vagy skiccet is küldött a témáról sms-ben, aztán a főszerkesztő kiosztotta valamelyik “a jobb oldaltól tényleg “független”” újságírónak, aki nem tiltakozott a pártatlanság aranyszabályának megsértése ellen, hanem kérésre vagy utasításra megírta ” a kormány pártok, vagy képviselőik irányába mutató egyébként tökéletesen pártoskodó, és inkorrekt, de még a szakma szabályait is felrúgó egyoldalú cikkét -ergo, így ismét csak az marad, hogy majd a kenyeret adó, vagy a hirdetési bevételek meghatározója, vagy a “régi” kapcsolat le szól majd egy cikkért, és minden kezdődik újra, mert kutyából nem lesz szalonna, és ilyen formán pedig a sánta kutyát nehezebb utolérni mint a hazug embert.

Még egyszer olvassuk el kicsit bővített formában ezt a szöveget:

/mert őszintén hiszünk abban, hogy – az olvasók szabad döntéseihez – korrekt, pártatlan hírek szükségesek /

Én magam részéről szintén ‘Őszintén’ hiszek abban, hogy az olvasók a szabad döntésüket nem újságcikkekre hanem a szubjektív érzetükre, az életkörülményei javulására, maga és a családja jövőbeni boldogulásának a reményére és alapítja és nem motiválja és nem akarja senki ebben “pártatlan, korrekt, és független” újság cikkekkel segíteni!

És ezt is olvassuk el: Ami nem ellenzéki, nem kormánypárti, simán csak korrekt, kritikus és kíváncsi újságírói értékeket képvisel. / mit nem ígér az ember ha kenyér kérdése és mit tesz majd ha már jól lakott!

AZÉRT AZ ELMÚLT IDŐSZAKÉRT (momentán 10 év) EGY BOCSÁNATKÉRÉS ATTÓL A 2.700.000.-MILLIÓ EMBERTŐL AKIK A KORMÁNYPÁRTOKRA SZAVAZTAK ELVÁRT ÉS TALÁN MÉLTÁNYOLHATÓ IGÉNY!

Hogy mennyire van igény a volt Indexesek új oldalára a TELEX-re? Magyarországon az utolsó választáson 2018 április 8. -án 7 968 059 fő választásra jogosult volt jelenleg 2020 09 28.- án a TELEX kunyeráló oldalán látható adatok szerint 34.163 -an támogatják az új oldal indulását ez a választó polgárok ~0,4% -a akinek a döntését segítené az új oldal az írásaival. BIZTOS, HOGY IGÉNY VAN ERRE AZ OLDALRA?

2020 09 28.

szerző/ DOMINO / minden jog fenntartva

az oldal egy az egyben történő másolásához nem járulok hozzá, részletek hivatkozása a zURL és az oldal megjelölésével engedélyezett.

Tetszett ez a cikk?

You may also like

error: Content is protected !!