A FÉLREÉRTETT DEMOKRÁCIA MARGÓJÁRA!

Sokan és tévesen gondolják azt, hogy a demokratikus jogokba illeszthetően, az egyébként demokratikusan megválasztott mindenkori kormány döntése ellen bárki bármikor tüntetéssel vagy erőszakos tiltakozással demonstrálhat, EZ TÉVEDÉS! A mindenkori kormány a többségi társadalom felhatalmazása alapján tevékenykedik. A meghozott döntése ellen – leghamarabb a következő demokratikus választáson lehet véleményt nyilvánítani. A gyülekezési jog arra ad lehetőséget, hogy akik a kormány intézkedésével nem értenek egyet szabadon -előre bejelentett módon- összegyűlhetnek és hangot adhatnak véleményüknek nemtetszésüknek.

DE SEMMILYEN FORMÁBAN NEM GÁTOLHATJÁK MEG EGY KÖZINTÉZMÉNY (EGYETEM) MŰKÖDÉSÉT, A TANREND SZERINTI TANÍTÁST VAGY A MÁS VÉLEMÉNYEN LÉVŐ DIÁKOK TANULMÁNYAINAK MEGAKADÁLYOZÁSÁT!

Fontos kiemelni, hogy a diákok a közintézmény átalakítása ellen NEM léphetnek fel sem – agresszív- sem – passzív agresszív- módon, mert nincs alkotmányos vagy büntethetőséget kizáró joguk hozzá. A kormány jogszerű intézkedését nem gátolhatják meg a demokratikus jogok a gyülekezési jog, és a szabad vélemény nyilvánítás kibővített értelmezése alapján. AMIT MAXIMUM TEHETNEK, HOGY NEM MENNEK BE TANULNI -DE MÁSOKAT NEM GÁTOLHATNAK A TANULÁSHOZ VALÓ JOGUKBAN AZ INTÉZMÉNY FENNTARTÓJÁNAK VÁLTÁSÁT SEM GÁTOLHATJÁK MEG JOGSZERŰEN -ráadásul épkézláb indok nélkül.

Csak azért, hogy NE LEGYEN MÁS A FENNTARTÓ -ezért nem lehet a kormány JOGSZERŰ intézkedését meggátolni.

A hatályos jogszabályok értelmében idézem nektek a Btk. -t, hogy tudjátok mibe rángattak bele titeket;

Kényszerítés

195. § Aki mást erőszakkal vagy fenyegetéssel arra kényszerít, hogy valamit tegyen, ne tegyen vagy eltűrjön, és ezzel jelentős érdeksérelmet okoz, ha más bűncselekmény nem valósul meg, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Terrorcselekmény

314. § (1) Aki abból a célból, hogy

a) állami szervet, más államot vagy nemzetközi szervezetet arra kényszerítsen, hogy valamit tegyen, ne tegyen vagy eltűrjön,

b) a lakosságot megfélemlítse,

c) más állam alkotmányos, társadalmi vagy gazdasági rendjét megváltoztassa vagy megzavarja, illetve nemzetközi szervezet működését megzavarja,

a (4) bekezdésben meghatározott személy elleni erőszakos, közveszélyt okozó vagy fegyverrel kapcsolatos bűncselekményt követ el, bűntett miatt tíz évtől húsz évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntetendő.

(2) *  Az (1) bekezdés szerint büntetendő, aki

a) az (1) bekezdés a) pontjában meghatározott célból jelentős anyagi javakat kerít hatalmába, és azok sértetlenül hagyását vagy visszaadását állami szervhez vagy nemzetközi szervezethez intézett követelés teljesítésétől teszi függővé,

Most kell, hogy eljusson a tudatotok abba az állapotba, hogy MEGÉRTSÉTEK, hogy milyen jó nektek, hogy már TI már a demokráciába születtetek, mert azoknak a szülei és a most ellenzékinek mondott pártok és tömörülések többségében még a régi rendszerből ránk maradt a nagy többség számára elfogadott de undorral elutasított személyek alkotják akik titeket is most a ” történelmi tudatlanságotokra alapozva” a kormány és az új vetőség ellen feltüzelnek, és addig szajkózzák, hogy nektek jogaitok vannak még elfeledkeztek a tényleges jogaitokról és olyat tesztek (fentebb hivatkozott Btk.) ami később súlyos kihatással lesz az életetekre.

Csak vélemény de jó ha megfogadjátok!

szerk. – /DOMINO/ minden jog fenntartva

Tetszett ez a cikk?

2 thoughts on “SZFE – KEDVES DIÁKOK! A Demokráciával nem lehet visszaélni!

  1. DOMINÓ szerint:

    Ezt akartam nektek elmondani de ti nem figyeltetek

Comments are closed.

You may also like

error: Content is protected !!