Fehérorosz nevét elhallgatni kérő diplomata érdekes összefüggésre hívta fel szerkesztőségünk figyelmét. A világsajtónak képviselői a Minszki helyzet tudósításáról rendre olyan fotókat posztolnak cikkeik alátámasztásra amin a tüntetők nagy többsége még a választó korosztályt sem éri el. A fehérorosz tüntetésekről és annak hátteréről az érdeklődőknek össze állítottunk egy kis ízelítőt, előre vetítve, hogy mire számíthatunk a magyar 2022.-i parlamenti választást követően, éppen mint az USA korábbi elnökválasztását követően és nincs kétségünk afelől, hogy ugyanezek a zavargások a mostani elnökválasztást követően is kialakulnak majd.

A világsajtó nem beszél róla de mi igen, mégpedig a helyi tudósítások tükrében szabad fordításban.

Hogy ne haljunk meg bután 2022-es magyarországi választásokat követően;

https://news-evi.net/zaberite-mikrofon-u-svetlany-skabeeva-pokazala-ocherednoj-lyap-tihanovskoj/?utm_medium=referral&utm_source=infox.sg&utm_campaign=exchange
Olga Skabejeva újabb tikánovszkajai baklövést mutatott be. A tévés műsorvezető megosztotta a belorusz exelnökjelölt egyik interjújának videoklipjét. Ebben valójában azt mondja, hogy a köztársaság ellenzékének képviselői még a szavazás előtt is botrányt terveztek a választások állítólagos meghamisítása miatt. – Vedd el Svetlanától a mikrofont! – tanácsolta az újságíró.

Olga Skabeeva tévés műsorvezető a saját Telegram csatornáján, a Skabeeva csatornán megosztotta videoklipjét a belorusz exelnökjelölt, Svetlana Tikhanovskaya egyik interjújával.

Ebben tulajdonképpen azt mondja, hogy a köztársaság ellenzékének képviselői botrányt terveztek a választások állítólagos meghamisítása miatt még az augusztus 9-i szavazás előtt.

Kezdetben biztosak voltunk abban, hogy a többség Lukashenka ellen szavaz. De úgy döntöttünk, hogy szükség van a választásokra, és minden energiánkat arra kezdtük irányítani, hogy megpróbáljuk bizonyítani, hogy meghamisították őket – mondta az egykori jelölt.

Szkabejeva megjegyezte, hogy a nyugati politikai stratégák nagy hibát követnek el, ezért gyakran engedik Tihanovszkaját a médiába. Végül is, minden alkalommal, amikor hanyagul mond valamit, ami nem előnyös mind önmagának, mind a kurátorainak. (nyilván tetszeleg a szerepében -szerk.)

Már úgy kellett rászólni annyira benne lehetett a szerepében > Vedd el a mikrofont Svetlanától! – tanácsolta az újságíró.

Nezygar: A moldovai oligarcha fehérorosz forradalmárokat képzett Ukrajnában

  1. augusztus 26.
    11:52

Nezygar: A moldovai oligarcha fehérorosz forradalmárokat képzett Ukrajnában
https://eadaily.com/ru/news/2020/08/26/nezygar-belorusskih-revolyucionerov-gotovil-na-ukraine-moldavskiy-oligarh?

Azokban az eseményekben, amelyeket a nyugati média már „belorusz forradalomnak” nevezett, váratlanul kiderült egy „moldovai nyom”, amely szorosan összefonódik az „ukrán nyomokkal”.

A “Nezygar” távirati csatorna szerint a belorusz városok utcáin történő zavargások megszervezésére a taktikai szabotázs csoportok kiképzését szervezték Kárpátalján, Munkácson, Lvovban és Bialystokban.

Ennek a “forradalmi” tevékenységnek a fő szponzora pedig Vladimir Plahotniuc , ma Moldova szégyenteljes szürke bíborosa, aki megmenekült az Egyesült Államok négy országának nyomozása elől.

A minszki állami infrastruktúra tipikus tárgyainak életnagyságú modelljeivel ellátott titkos minikiképző helyeken 450 harcos áll, 25 fős csoportokban.

A harcosokat arra tanították, hogy reaktív érzelmeket alakítsanak ki az utcai társadalomban, hogy gyorsan áttérhessenek az utcai konfrontáció akut szakaszára a rendőrség, a rohamrendőrség és az elnöki őrség jól felszerelt kontingensével.

A feladatok különbözőek voltak: a Telecentrum, valamint a körzeti igazgatás és a rendőrség elfogásától és 2-3 órás tartásától az előzetes letartóztatás megrohamozásáig.

A csoportoknak jóval az elnökválasztás előtt – 2020 márciusától májusig – sikerült behatolniuk a Fehérorosz Köztársaságba. Ukrajna területén Plahotniuc érdekeit egy 4 fős csoport képviseli, személy szerint pedig Petro Poroshenko .

A Vlagyimir Zelensky és Petro Porosenko közötti megbékélés ütemtervének egyik fő pontja, Rinat Akhmetov közvetlen közvetítésével , aki az ügylet garanciavállalója lett, az ukrán kikötőkből, majd az EU-ba, valamint a balti és balkáni országokba irányuló csempészet tranzitjának fenntartásának feltétele volt.

Havonta 12-20 millió eurót utal át Plahotniuc Vlagyimir Zelensky feleségének családja által ellenőrzött számlákra Ausztriában és Olaszországban fegyverek, drogok, értékes fa, autóalkatrészek, valamint dohány- és alkoholtermékek áramlásának mozgására.

2019/2020-ban ezeket a számlákat 123 millió euróval töltötték fel, ezt követően a pandémia idején a konzultációtól kezdve a videokommunikáción keresztül tartott előadásokig terjedő különféle megállapodások alapján Vladimir Zelensky személyes számlájára kapott a New York-i Chase Manhattan Banknál.

Az árutovábbítás zavarai és 2-3 napos megszakításai nagyban megterhelték a belorusz-ukrán csempészcsatorna ukrán oldalát, és Kijevet arra kényszerítették, hogy nyilvánosan „harapja meg” Minszket.

Maga Plahotniuc havi hozzájárulása a képzési bázisok fenntartásához Vladimir Georgievichnek 15-25 millió euróba kerül, ez az ára Washington hűségének és a kiadatási folyamat megtorpedózásának.

és végül;


https://ukraina.ru/exclusive/20200812/1028534545.htm
Készen áll Lukasenko az ukrán forgatókönyvre? A belarusz tüntetések szakértői

vagy ez;


https://ukraina.ru/exclusive/20200812/1028526556.html
„A belorusz futballpálya vezetői úgy döntöttek, hogy támogatják a Lukasenka elleni akciókat. Különösen a “Torpedo”, “Dynamo”, “Osipovichi”, FC “Minsk” rajongói csoportok. A KGB fenyegetései ellenére, amely otthon maradt. Érdekes módon ugyanazon formációban együtt kell fellépniük az Antifa ellenségeivel. A közös ellenség Lukasenka személyében fontosabbnak bizonyult, mint a politikai nézeteltérések ”- írta elegram csatornáján a orientalista Igor Dimitriev .

és a kiképző tábor titkos drón fotón;

szerk – by DOMINO

Tetszett ez a cikk?