Kiemelt_telex

Most már ” tényleg független lesz ” DE EZT SZERINTETEK ELHISZI VALAKI ? Aki egy kicsit is tisztában van a hír értékével az biztosan tudja, hogy TI szó szerint szakmai öngyilkosságot követtetek el és legalább 10-15 évig szakmai feketelistára FELÍRTÁTOK magatokat. Mivel egzisztenciálisan is érint titeket a “kollektív” döntésetek a távozásról, nehezen hihető el, hogy hosszútávra berendezkedhettek – a ‘volt munkahelyetek az INDEX él és virul’ – ezek után a fizetésetekről és a megélhetésetekről magatoknak kell gondoskodnotok mert dölyfösen azt hittétek ha sokan egyszerre felálltok a cégtulajdonos majd átgondolt üzleti döntését visszavonva meghátrál.

Nem tette és aki rendelkezik vezetői készséggel és tapasztalattal Ők sem tennék!

AZ ESZETEKBE SEM JUTOTT, HOGY ANYAGI NEHÉZSÉGEI VANNAK A PANDÉMIA MIATT KIALAKULT HELYZETBEN?

Mit és miben hibáztatok? Meg mondom 5 pontban!

 1. ) az első, hogy ha másnál ( INDEX ) dolgozol NEM VAGY FÜGGETLEN – és a NYILVÁNOSSÁ TETT VÉLEMÉNYED – nem sértheti a munkáltatód érdekeit! Gondold át megfordítva a helyzetet! Felépítesz egy céget, egy márkát több tízmillió forintért alkalmazol 50 embert és pár alkalmazottad ellened összefogva tömeges felmondással megfenyeget (!) – ha üzleti érdekeid miatt az addig súlyos milliókért bérelt szerkesztőségi épület helyett több kisebb szerkesztőséget akarsz bérelni és ebbe ki szervezni tematikusan az újságírókat – te engednél a követelésüknek? Persze ennek megválasztáshoz az is kell, hogy megtapasztaltad-e már a saját kezeddel a több tízmillió forint súlyát mert ha nem akkor nem is tudsz adekvát választ adni erre a kérdésre.
 2. ) Kéretlenül – nem szólhatsz bele a cég vezetésének és stratégiai döntéseinek az ügyeibe – te csak alkalmazott vagy csinálod a napi rutint és felveszed a fizetésed.
 3. ) az újságírói függetlenségeteknek össze kell érnie a pártatlansággal, a szakmaisággal és a példamutatással. – NÉZZETEK MAGATOKBA EDDIGI MUNKÁSSÁGOTOK SZERINT MEGFELELTETEK ENNEK A 3 KRITÉRIUMNAK? különösen az első kettőnek? Ugye hogy nem, ne is ámítsátok önmagatokat.
 4. ) az hittétek a szakma mellettetek áll és egységes felállással majd ráerőltetitek akaratotokat a munkáltatótokra? miközben a szakma nagy többsége csak mint “hír” foglalkozott veletek, (KAPTATOK NÉHÁNY POSZTOT / CIKKET ÉS NÉHÁNY PERC MŰSORIDŐT) és senki nem fog a hírértéken túl TOVÁBB törődni veletek -ezt majd a hó végi számla kifizetésekor, vagy a bevásárláskor, de hamarosan a gyerekeiteknek a karácsonyi ajándék vásárláskor már meg is tapasztalhatjátok, akikről eddig azt hittétek, hogy kollegialitásból vagy barátságból kiáll mellétettek azok egyik sem lesz ott a kasszánál amikor fizetnetek kell. Hogy miből lesz pénzetek? Kénytelenek lesztek egy másik kezet keresni (talán Marci aki nemrég vett fel 56 milliót a lakására) aki majd etet és kénytelenek lesztek szó szerint betartani a bölcs és lényegre törő magyar mondást – “oda nem sz@rok ahol eszek” A szakma úgy állt ki mellettetek, hogy összevesztek az általatok hagyott vélt koncon és máris gyűjtésbe kezdtek ők is de nem nektek hanem saját maguknak, hogy átvegyék a helyeteket. Kíváncsi vagyok rá, hogy Marci bérel -e nektek tízmilliókért kényelmes klímás napfényes irodát munkahelynek, vagy otthonról posztoljatok majd a cikkeiteket? mert ha ez utóbbi akkor talán jobb lett volna elfogadni a kiszervezést és kisebb irodába költözni a Home Office helyett.
 5. ) Ez a második legnagyobb hiba de a végére hagytam! Pont akkor álltatok fel amikor amúgy is pang a piac – beszűkültek a lehetőségeitek is – az oldalatokon tarhált pénz nem a tietek hanem a van másik kft. -számlájára megy egyikőtök sincs benne a kft. -ben így sem jogotok sem lehetőségetek nincs és nem is lesz a befizetéseket nyomon követni – a számláló a támogatókról pedig kamu gyanús ha csak az egyszeri támogatást 29 305.- öt veszem alapul szorozva 9900.-val az is több mint 270 millió forint. Ha így lehetne ennyi pénzhez jutni a fél világ így tarhálna.

Álljon itt egy facebook komment ami teljes méretékben rávilágít a tényekre és mi magunk is teljes mértékben egyetértünk vele, mert a tények makacs dolgok, ti pedig egyértelműen bebizonyítottátok, hogy kizárólag csak a politikai jobb oldaltól voltatok függetlenek de attól nagyon;

Ildikó Zeller Mikor volt független az Index?
2001-ben, amikor az Állami Vagyonügynökség igazgatója és a Fotex Rt. vezére, Csepi Lajos volt a vezérigazgató?
Vagy akkor volt független az Index, amikor 170 millió Ft-os tőkeemelésével és az Intel részesedének megvásárlásával 31%-os részesedést szerzett az indexben a Wallis?
Az a Wallis,amely a balliberális vörös báró Veres Tibor tulajdona? Az a Wallis, amelyhez a közbeszerzések tucatjait nyerő Wing tartozik és a Market Építő Zrt is tartozott?
Akkor független volt? Függetlenobjektív?
Vagy akkor volt független az Index, amikor átköltöztek a Wallis-ingatlanba. és Mucsi György lett a vezérigazgató? Miközben Bajnai is a Wallis vezéreihez tartozott? Ez nem szúrta a balliberálisok szemét?? Miért nem volt tünti a Wallis ellen? Miért nem menetelt a tömeg Gyurcsány villájához? Vagy Bajnaihoz?
Akkor nem kellett átállítani a barométert?
Vagy akkor volt független az Index, amikor 2004-ben Mucsi György, és Sándor István, a Danubius Rádió volt vezérigazgatója kivásárolta az Index.hu oldalt működtető Index Rt. eddigi tulajdonosait?

Vagy 2005-ben volt független az Index, amikor megvette Nobilis Kristóf és Vaszily Miklós, a Portfolio.hu korábbi igazgatója lett a vezérigazgató?.
Vagy akkor volt független az Index, amikor 2014-ben a kiadó tulajdonosa, Spéder Zoltán titokban opciós jogot adott el Simicska Lajosnak?
Vagy akkor, amikor 2018 őszén az Index korábbi sales igazgatója, Ziegler Gábor megvásárolja az Indamedia Zrt.-t?

És akkor már nem volt független, amikor a cégalapító Gerényi Gábor, az Index fejlesztési igazgatója átalakítást javasolt? ( Az Index rovatait kisebb cégekhez szervezték volna ki, maga az Index a címlap maradt volna, amely a rovatokat készítő cégektől rendel cikkeket.)
Mint ahogy 2001-ben szervezték ki az autós rovatot a Totalcar Kft.-be? Az akkor működött.
Vagy attól nem független, hogy visszajött a volt vezérigazgatójuk,Vaszily Miklós?
Szóval mikor volt független az Index?
Nem szégyellitek magatokat, kedves “gerinces” balliberális újságírók?

szerk -by DOMINO

Tetszett ez a cikk?

One thought on “TELEX -Most egy valóban független,és pártatlan újságot fogunk csinálni…….miért eddig nem volt az?

 1. DOMINO szerint:

  +1 pontnak még vissza térek a cikk bevezető mondatára.
  A magyar nyelv szabályai szerint a “most már” jelző azt jelenti, hogy “ez előtt nem mondtatok igazat” de most már megígéritek, hogy tényleg FÜGGETLENEK lesztek. De hogyan – könyörgöm – ha nem a saját újságotokat írjátok, hogy lesz független az alma a fájától? Ha lepottyan és saját gyökeret növeszt különben ott rohad meg a fán vagy a földön gyökér nélkül.
  Ez vár rátok is ha nem a magatok urai vagytok mert más ember vagy cég a szakmából biztosan nem enged közel magához még talán ellene is lázadásba kezdenétek..
  NINCS ÉS NEM IS VOLT IGAZATOK!

  Ez a cikk tényleg független és pártatlan mert nem vezette senki a klaviatúrámat és a kezemet és az élettapasztalaton múló véleményemet tartalmazza.

  Remélem tanultok a hibátokból – üdvözlöm Marcit, Borit, és Zsu-t és titeket is

Comments are closed.

You may also like

error: Content is protected !!